Teslade müük kasvab mühinal, aga sellega kaasneb üks tõsine probleem

PM Majandus
Copy
Teslade müük Euroopas kasvab meeletus tempos.
Teslade müük Euroopas kasvab meeletus tempos. Foto: David Zalubowski

Elektriautode kasvava populaarsuse tuules on automüüjate kinnitusel hoogustunud ka kallite Teslade müük ning tänu riigi toetusele ja langenud hinnale on need kättesaadavad varasemast rohkematele autoostjatele. Kui aga selline auto garantiiremonti vajab, siis Eestis seda ametliku esinduse puudumise tõttu teha ei saa, kirjutab ERR.

Elektriautosid müüakse Eestis aina enam ning septembris kerkis nende osakaal müüdud autode hulgas esimest korda üle kaheksa protsendi, näitavad autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu (AMTEL) andmed.

Automüügiettevõtete kinnitusel on käimas lausa Teslade müügibuum. Nordauto tegevjuht Priit Ärmpalu ütles ERRile, et nemad alustasid uute Teslade müügiga tänavu veebruaris, kuid kasutatud mudeleid müüsid ka eelnenud paaril aastal. Alates veebruarist on müüdud umbes 50–60 uut ja 20–30 kasutatud Teslat.

«Toome kasutatud autosid Euroopast tellimusena neile, kes uut ei taha, aga kuna täna on uutele autodele riiklik ostutoetus, siis see tõukab päris paljusid inimesi uusi Teslasid ostma, toome neid kliendile otse tehasest,» kirjeldas Ärmpalu.

Täispikka artiklit loe ERRi portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles