Rail Balticu Eesti põhitrassi ehitamiseks eraldatakse 230 miljonit (2)

BNS
Copy
Rail Balticu tegemine läheb planeeritust palju kallimaks ja ka kiirrongi Berliini ilmselt ei tule. Pilt on illustratiivne.
Rail Balticu tegemine läheb planeeritust palju kallimaks ja ka kiirrongi Berliini ilmselt ei tule. Pilt on illustratiivne. Foto: Rail Baltic

Teisipäeval allkirjastati rahastusleping, millega eraldatakse Euroopa Ühendamise Rahastust (CEF) Eestile 196 miljonit eurot, et ehitada valmis Rail Balticu põhitrassi kolme esimese lõigu alusehitused koos nende juurde kuuluvate ristumiste ja liiklussõlmedega.

Riik lisab sellele omalt poolt 34 miljonit eurot ehk kokku investeeritakse ehitustöödeks 230 miljonit eurot. Rail Balticule tervikuna suunatakse voorust koos Balti riikide omapanusega ligikaudu 1,1 miljardit eurot, teatas kliimaministeerium.

«Pea täies taotletud ulatuses saadud rahastus näitab Rail Balticu prioriteetsust – tegemist on siinse regiooni ühe mastaapsema ja olulisema taristuprojektiga. Kiire raudteeühendus Euroopaga annab ühelt poolt võimalusi meie majandusele ja tõstab julgeolekut, aga omab teisalt ka suurt mõju keskkonnajalajälje vähendamisele, piirates sõltuvust maanteetranspordist ning soodustades üleminekut säästlikumale liikumisviisile,» kommenteeris kliimaminister Kristen Michal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles