Tehniline- või fundamentaalanalüüs – kumb sobib paremini krüptoturgudele?

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tehnilise analüüsi puhul kasutatakse palju graafikuid, mida tõlgendatakse erinevate indikaatorite või graafikul nähtavate mustrite alusel
Tehnilise analüüsi puhul kasutatakse palju graafikuid, mida tõlgendatakse erinevate indikaatorite või graafikul nähtavate mustrite alusel Foto: Www.imago-images.de/Scanpix

Kauplejad ja investorid toetuvad otsuste tegemisel nii tehnilise kui ka fundamentaalse analüüsi vahenditele. Millega tegu ja kuidas need suhestuvad krüptoturgudega, seletab ja analüüsib Binance’i esindaja Eestis Polina Brottier.

Tehniline analüüs (TA) on turuliikumiste analüüsi tüüp, mis püüab prognoosida tulevast turukäitumist lähtudes varasemas hinna liikumisest ja tehingute mahust. TA lähenemisviisi rakendatakse laialdaselt aktsiatele ja teistele varadele traditsioonilistel finantsturgudel, kuid see on oluline ka krüptovaluuta turul.

Erinevalt fundamentaalsest analüüsist (FA), mis arvestab vara hinnaga seotud mitmeid tegureid, keskendub TA rangelt ajaloolistele hinnaandmetele. Seda kasutatakse vara hinna kõikumiste ja mahuandmete uurimiseks ning paljud kauplejad rakendavad seda tuvastamaks trende ja soodsaid kauplemisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles