Eesti importijatele langes kaela kohustus, millest pole kuuldudki (1)

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Eesti ettevõtted, mis impordivad Euroopa Liidust väljastpoolt tsementi, rauda, terast, alumiiniumit, väetiseid, elektrit või vesinikku, peavad end keskkonnaametis möllima.
Eesti ettevõtted, mis impordivad Euroopa Liidust väljastpoolt tsementi, rauda, terast, alumiiniumit, väetiseid, elektrit või vesinikku, peavad end keskkonnaametis möllima. Foto: Marianne Loorents, Virumaa Teataja

Euroopa tööstust, aga ka Euroopa Liidu kassat tahetakse toetada süsinikutollidega, mida on ettevõtetel kohustus deklareerida alanud oktoobrist, kuid millest nii mõnigi ettevõtlusliit pole veel midagi kuulnud, kirjutab Äripäev.

Kõik Eesti ettevõtted, mis impordivad Euroopa Liidust väljastpoolt tsementi, rauda, terast, alumiiniumit, väetiseid, elektrit või vesinikku, peavad end keskkonnaametis möllima ning tehtud ostude kohta uue aasta algul süsinikudeklaratsiooni esitama.

Uue aasta 31. jaanuaril oodatakse importijatelt aruandeid imporditud kauba koguse, kaubaga seonduva otsese ja kaudse heitkoguse ning selle kohta, kas lähteriikides tuli selle kauba eest juba ka mingit süsinikuheitme kvoodi tasu laadset raha maksta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles