Investeeringuid iduettevõtetesse tehakse vähem, aga suuremalt

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti iduettevõtetest on sel aastal enim raha kaasanud superkondensaatorite väljatöötaja ja tootja Skeleton Technologies. Fotol ettevõtte asutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk. 
Eesti iduettevõtetest on sel aastal enim raha kaasanud superkondensaatorite väljatöötaja ja tootja Skeleton Technologies. Fotol ettevõtte asutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk. Foto: Eero Vabamaegi

Ehkki riskikapitalistide tehtud investeeringute arv iduettevõtetesse kahanes kolmandas kvartalis kuuendat kvartalit järjest, on nende maht hakanud tasapisi kasvama.

Analüüsifirma CB-Insight kirjutab värskes ülevaates, et investeerimine iduettevõtetesse saavutas oma kulminatsiooni 2021. aasta teisel ja 2022. aasta esimesel poolel. Tehingute arv kerkis haripunkti eelmise aasta esimeses kvartalis, mil üle maailma tehti kokku 12 168 iduettevõtetega seotud tehingut ja tehingute kogumaht oli 152 miljardit dollarit.

Tehingute mahu tipp oli siiski mõnevõrra varem – 157,2 miljardit dollarit 2021. aasta teises kvartalis. Tehingute arv oli siis 9506.

Ka Euroopas oli tehingute maht rekordiline eelmise aasta esimese kvartalis – 2622 tehingut kogumahuga 32 miljardit dollarit. Sama suur tehingute maht oli Euroopas ka 2021. aasta teises kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles