Valmis Eesti esimene Hollywoodi stiilis krimiseriaali treiler

PM Majandus
Copy
Krimikirjanik Allan Keian.
Krimikirjanik Allan Keian. Foto: Erakogu

Kirjanik Allan Keian ja produtsent Vahur Valgmaa plaanivad toota Eesti esimese Hollywoodi stiilis kirmiseriaali, mille tegevus toimub üheksakümnendate Eestis.

«Paremat ajastut on ühele korralikule märuli seriaalile raske ette kujutada», räägib idee ja stsenaariumi autor Keian.

«Ajastul, kui halvimatel päevadel tapeti Tallinnas mitu inimest ja lendas õhku mõni järjekordne keldribaar, sobib seriaali justkui valatult», jätkab mitme kirmiromaani autor.

Võrreldes varasematega teeb planeeritava seriaali unikaalseks see, et nii stiililt, kui ka dünaamikalt on see äravahetamiseni sarnane USAs Hollywoodis toodetud märuliseriaalidega. Režissöör ja produtsent Vahur Valgmaa täiendas ennast pärast BFMi lõpetamist Los Angelese stuudiotes ja seda on ilmekalt ka tema käekirjast tunda.

Suvel filmitud tootmiseelne treiler on tõeliselt paljulubav isutekitaja, kus teeb noorte professionaalsete näitlejate kõrval kaasa ka reaalset vanglakaristust kandnud Andrus «Beebilõust» Elbing. «Suutsime enda vahenditest toota seriaalile hoogsa treileri ja nüüd otsime nelja esimese osa tootmisele rahastust.

«Kõik üheksakümnendatega seonduv tõuseb hetkel hitistaatusesse, olgu selleks, kas muusika või stiilipeod ja see annab alust arvata, et sama võiks juhtuda ka meie krimiseriaaliga «Saatuse pöördepunkt,» tutvustab Keian.

«Kvaliteedis me alla anda ei kavatse», lubab kogenud krimikirjanik. «Tugev süžee ja maailmatasemel visuaalne vaatemäng saavad olema meie trumpideks», jätkab Keian.

Treilerit saab vaadata siit.

Hetkel otsivadki produtsent ja stsenarist seriaalile Eestist nii finantseerijat, kui ka levitajat. «Kutsume huvilisi üles endast märku andma ja kuulame ära kõik mõtted ja pakkumised», kinnitavad Keian ja Valgmaa. Sarja loojatega saab kontakti kirjutades e-kirja allan@allan.ee või võttes nendega ühendust sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles