Modera langetas tulu- ja kasumiprognoosi

BNS
Copy
Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg.
Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg. Foto: Modera

Modera vähendas nii tänavuse kui järgmise aasta tulu- ning kasumiprognoose: kui varem ootas ettevõte 2023. aasta maksueelseks kasumiks ligi 2,8 miljoni eurose müügitulu juures 365 000 eurot, siis uuendatud prognoosi järgi kujuneb aasta maksueelseks tulemuseks 2,3 miljoni eurose käibe juures vaid 1000-eurone kasum.

2024. aastaks prognoosis ettevõte varasemalt 5,6 miljoni eurost müügitulu ja 1,8 miljoni eurost maksueelset kasumit, värske hinnangu järgi oodatakse tuluks aga 3,8 miljonit eurot ja kasumiks 1,3 miljonit eurot, teatas ettevõte börsile.

«Autosektor on praegu väga turbulentses olukorras ning näeme edasist kasvu, kuid ei saa olla nii optimistlikud kui varem. Autotööstus mõjutab oluliselt kasvanud intressimäärad, mis on teinud autotootjad ettevaatlikumaks. Näeme endiselt kasvu jätkumist, kuid mõned meie kliendid on lükanud oma projektide algused 2023. aastast järgmisesse aastasse,» selgitas juhtkond börsiteates.

Automüügi tarkvara ettevõtte Modera pakub tehnoloogilist platvormi, mille kaudu ühendatakse autotootjad, maaletooja, edasimüüjad ja kliendid. Modera tooteid kasutavad Toyota, Volkswagen, Renault, BMW, Mini, Ford, Nissan, Kia, Fiat, Jaguar, Land Rover, Jeep, Volvo, Mazda ning Mercedes-Benzi maaletoojad ja edasimüüjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles