Maksebilansi jooksevkonto oli augustis suures miinuses

BNS
Copy
Kaupade väljavedu kahanes aastataguse ajaga võrreldes ligi veerandi võrra. Pildil Vene-Eesti piiripunkt Narvas.
Kaupade väljavedu kahanes aastataguse ajaga võrreldes ligi veerandi võrra. Pildil Vene-Eesti piiripunkt Narvas. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Panga kiirhinnangu põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto selle aasta augustis 206 miljoni euro suuruses puudujäägis.

Kaupade väljavedu kahanes aastataguse ajaga võrreldes 24 protsenti ja sissevedu 15 protsenti. Kaupade konto negatiivne saldo suurenes 159 miljoni euro võrra, 269 miljoni euroni. Kõige rohkem vähenesid elektrienergia eksport ja import – selles mängis rolli ka hinnalangus, teatas keskpank.

Teenuste eksport kahanes aastataguse ajaga võrreldes 2 protsenti ja import jäi aastatagusele tasemele. Teenuste konto ülejääk vähenes 16 miljoni euro võrra, 187 miljonile eurole. Reisiteenused kasvasid ja veoteenused kahanesid nii ekspordi kui ka impordi poolel.

Tulude väljavool esmaste ja teiseste tulude kontolt ulatus 124 miljoni euroni. Jooksev- ja kapitalikonto olid kokku 180 miljoni euro suuruses puudujäägis, mis tähendab, et riigi majandussektorid kaasasid välismaalt rohkem finantsvara, kui sinna paigutasid.

Eesti Pank avaldab maksebilansi kiirhinnangu kord kuus üle-eelmise kuu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles