Lepisk: Eesti ettevõtted peaksid otsima võimalusi, kuidas lahendada kogu tööstusharu valukohti

PM Majandus
Copy
Net Groupi innovatsioonijuht Siim Lepisk.
Net Groupi innovatsioonijuht Siim Lepisk. Foto: Net Group

Äri- ja tarkvaraarendusettevõtte Net Groupi innovatsioonijuht Siim Lepisk leiab, et Eesti ettevõtjad peaksid julgemalt kasutama majandussurutist selleks, et mõelda tulevikule ja äri kasvatamisele.

«Majandussurutis sunnib paratamatult kõiki ettevõtjaid vaatama peeglisse ja mõtlema, kuidas oma äriprotsesse efektiivsemaks muuta. Paljusid aitab digitaliseerimine ja uutele tehnoloogiatele üleminek, kuid ka seda tuleks teha julgemalt. Eestis ollakse harjutud otsima võimalusi enda ettevõtte valukohtade lahendamiseks. Tegelikkuses peaksid ettevõtjad otsima võimalusi, kuidas lahendada kogu tööstusharu valukohti,» selgitas Lepisk.

Ta usub, et globaalses konkurentsis püsimiseks on oskus innoveerida võtmetähtsusega, sest väikeriigina on meil keeruline mastaabiga läbi lüüa. «Selleks, et püsida konkurentsivõimeline, peavad ettevõtted järjepidevalt panustama innovatsiooni. Eriti oluline on see just väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele, kel ei ole nii palju kapitali kui turuliidritel. Turuliidrid saab üle kavaldada aga just innovatsiooniga,» lisas Net Groupi innovatsioonijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles