SEB värske ettevõtete panganduse juht avaldas põhjused, mis Eesti firmade käekäiku enim mõjutavad

PM Majandus
Copy
SEB ettevõtete panganduse juht Peep Jalakas
SEB ettevõtete panganduse juht Peep Jalakas Foto: SEB

Eesti ja Euroopa majandusprognoosid on olnud pikalt pessimistlikud ning lähiajal ei ole näha selles osas muutuseid. SEB ettevõtete panganduse juht Peep Jalakas nentis, et heitlikest aegadest sõltumata on Eesti ettevõtted karastunud ning vaatavad tulevikku mõõdukalt optimistlikuna. Ebakindlust on näha eelkõige alustavate ettevõtjate seas.

Värskelt SEB ettevõtete panganduse juhiks saanud Peep Jalakas tõdes, et mõistagi avaldavad sellised mastaapsed kriisid nagu pandeemia ja sõda, majandusele ja ettevõtete tervisele pikaajalist mõju, kuid avavad ka uusi võimalusi, mis võivad tugevdada ettevõtete pikaajalist väljavaadet ja konkurentsivõimet.

«Eestis on kriiside ja üldise ebakindla majanduskeskkonna mõjul osa ettevõtte käive ning kasum langenud. Ometigi on ettevõtete võlgnevuste tase väga madal, mis viitab ettevõtete tugevale bilansile ja likviidsusele,» ütles Jalakas. Ta selgitas, et probleemseid kliente, võlgnevuses olevaid laene ja maksepuhkuse taotluseid on ebakindlas majandusseisus siiski õnneks vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles