Kinnisvara24: keeruline aeg majanduses nõuab arendajatelt suuremaid kulusid

PM Majandus
Copy
Kinnisvaraarendus.
Kinnisvaraarendus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Äraootav aeg kinnisvaraturul on toonud uusarenduste turule unikaalsed erilahendused – tihedas konkurentsis silmapaistmiseks peavad kinnisvaraarendajad lisama projektidele jätkusuutlikke ja innovaatilisi lahendusi või luksuslikke mugavusi, mistõttu nõuab uusarenduste rajamine varasemaga võrreldes suuremaid investeeringuid.

Kinnisvara24 turundusjuht Martin Matsberg lausus, et uusarenduste tiheda konkurentsi tõttu on eristumine muutunud ülioluliseks. «Kinnisvaratehinguid tehakse praegu põhjalikult kaalutledes – müügiks lähevad eelkõige eristuvad ja energiatõhusad objektid, mis pakuvad lisaks mugavusele ja kaasaegsusele ka lisandväärtusi. Soovitakse osta kodusid, mis oleksid unikaalsed ja mille väärtus ajas kasvaks. Arendajad soovivad projektidesse sisse tuua eristuvaid väärtuseid, mille rajamine mõjutab ka projekti müügihinda,» märkis ta.

Erilahendused tõstavad Matsbergi sõnul küll hoone väärtust ja nähtavust, kuid eeldavad arendajatelt ka suuremaid kulutusi. Matsberg tõi välja, et tõusnud on nii materjali kui tööjõu kulu, mistõttu on kogu projekteerimis- ja ehitusprotsess oluliselt kallim kui varasematel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles