Prokuratuur saatis ettevõtja Marko Lastiku kriminaalasja kohtusse

BNS
Copy
Kohtusse minnakse selgust saama. Pildil on kohtuhaamer.
Kohtusse minnakse selgust saama. Pildil on kohtuhaamer. Foto: Kristjan Teedema

Euroopa prokuratuur saatis kriminaalsüüdistusega kohtu ette skandaalse ettevõtja Marko Lastiku ning veel kaheksa füüsilist ja juriidilist isikut.

Marko Lastik ja tema vend Erki Lastik said süüdistuse pettuse teel soodustuse saamises ning FL Transport sama süüdistuse juriidilise isikuna. Kuritegudele kaasaaitamises said süüdistuse Freselle Customs & Logistics OÜ, OÜ Almic ja selle esindaja Alar Anton, Marko Lastiku abikaasa Triin Lastik, perekond Lastikute valdusfirma Canderos Assets OÜ, OÜ Jan Tomson Disain ning selle omanik Jan Tomson.

Postimees kirjutas juba tänavu veebruaris, et Euroopa prokuratuur võttis luubi alla Lastiku kahtlase skeemi EASilt toetusraha saamiseks. Nimelt taotles Lastiku firma GTS Express, hilisem FL Transport EASilt üle 230 000 euro toetust, et enda väitel viia logistikaäri uute tootearendustega globaalselt uuele tasemele. 2018. aasta märtsis esitatud taotluses oli jutt ilus – ettevõtte käive ja kasum väidetavalt kosusid, sihikul olid Euroopa Liidu, Hiina, India, USA, Suurbritannia ja Venemaa turud, puhaskasumi kasvuks prognoositi 50 protsenti aastas ja nii edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles