Kallas: Eesti gaasi varustuskindlus ei ole ohus

BNS
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Tairo Lutter

Peaminister Kaja Kallas kinnitas kolmapäeval riigikogu infotunnis, et Eesti gaasi tarnekindlus ei ole seoses Eestit ja Soomet ühendava Balticconnectori gaasitoru purunemisega kuidagi ohus.

«Balticconnector ehk gaasitoru, mis ühendab meid Soomega, on saanud vigastada ja uurimine käib. Meil on Soome–Eesti uurimisrühm kokku pandud, kes uurib, mis tegelikult juhtus. Oluline inimeste jaoks on see, et gaasi tarnekindlus ei ole kuidagi ohus just sellel põhjusel, et me oleme selle jaoks valmistunud,» rääkis peaminister riigikogu infotunnis, lisades, et andmesidevahetus ei ole ka kuidagi häiritud.

Kallas täpsustas, et Eestil on Inčukalnsi gaasihoidlas üle 90 protsendi gaasi varutud ja me saame hakkama. «Ka investeeringud, mis me oleme teinud Paldiskis LNG vastuvõtuvõimekuse jaoks annavad meile võimaluse ka kriitilisel hetkel gaasi ikkagi saada,» rõhutas ta. Peaminister selgitas, et andmesidekaablite kahjustumist uurimist juhib Eesti. «Me oleme alustanud kriminaalmenetlust. Senikaua ei saa öelda, mis seal täpselt on viga,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles