Kogujate arvu kasv langetas Tuleva tasusid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Indeksifondide n-ö maaletooja, Tuleva pensionifondi juht Tõnu Pekk.
Indeksifondide n-ö maaletooja, Tuleva pensionifondi juht Tõnu Pekk. Foto: Mihkel Maripuu

Alates oktoobrist on Tuleva Maailma Aktsiate Pensionifondi jooksvad tasud 0,35 protsenti, Tuleva III Samba Pensionifondil 0,33 protsenti ja Tuleva Maailma Võlakirjade Pensionifondil 0,39 protsenti aastas. Tasud langesid fondide mahu rekordilise kasvu tõttu. Järjest rohkem Eesti inimesi kogub pensionit madala tasuga indeksfondides, teatas Tuleva.

«Tuleva fondide varade maht on aasta algusest kasvanud 160 miljoni euro võrra ja koos meiega kogub oma tuleviku heaks kapitali juba üle 65 000 inimese. Just selline kiire kasv võimaldab meil tasusid regulaarselt üle vaadata ja investeerimisega seotud kulusid järjepidevalt langetada,» ütles Tuleva juht Tõnu Pekk.

Ta lisas, et Tuleva tõi Eesti pensionifondide turule uue hingamise. Tänaseks on ka kõik suuremad pangad lisanud oma tootevalikusse madala tasuga indeksfonde. «Kahjuks maksab suur osa Eesti inimesi ikka veel pankade vanades, aktiivselt juhitud pensionifondides kaks kuni viis korda kõrgemat tasu, kui nende pankade endi indeksfondis oleks võimalik,» sõnas Pekk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles