TS Laevad pakkusid nädalavahetuse tormis Rohuküla sadamasse saabunutele öömaja

PM Majandus
Copy
Esiplaanil TS Laevade juhatuse esimees Indrek Randveer.
Esiplaanil TS Laevade juhatuse esimees Indrek Randveer. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

TS Laevade juhatuse esimehe Indrek Randveeri sõnul pakkus esimene sügistorm parvlaevadele väljakutseid, milletaolisi ei ole seitsmeaastase tegevusajaloo jooksul veel ette tulnud.

«Reiside ärajäämine ilmastikuolude tõttu on sügishooajal tavapärane, kuid siiski mitte kahel järjestikusel päeval. Kokku jäi laupäeval Hiiumaa liinil ära viis reisi ja pühapäeval üks. Esmakordne oli ka olukord Saaremaa liinil, kui parvlaev Tõll ei saanud õhtuse pausi ajal kai ääres olla, kuna see oli liialt ohtlik ning laev suundus reidile. Üheksal liinibussiga Rohuküla sadamasse tulnud inimesel ei olnud öö hakul kuhugi minna ja nii majutati nad Rohuküla sadamas seisvatele parvlaevadele Tiiu ja Leiger, seda oleme ka varem teinud, kedagi hätta me ei jäta,» kirjeldab Randveer nädalavahetuse tormisündmusi Hiiumaa liinis.

Veel lisab Randveer, et Rohuküla sadama elektrikatkestuse tõttu andis parvlaev Leiger sadamasse saabunud parvlaevale Tiiu kaldarambi toimimise jaoks elektrit, see aga ei olnud esmakordne juhus. «Näeme, et lisaks Heltermaa sadamale on vajadus generaatorite järele kindlasti ka teistes sadamates,» hindab Randveer.

Saaremaa praamid sõitsid tavapäraselt

«Saaremaa liini reisid toimusid vaatamata ilmastikuoludele katkestusteta, parvlaev Regula lisareisid toimusid neljapäeval ja reedel, kuid tormi tõttu laupäeval ja pühapäeval Regula reise ei teinud. Vaatamata sellele said kõik soovijaid üle mere viidud põhilaevadega. Sel aastal oli võrreldes eelmise aasta Saaremaa Rally nädalavahetusega reisijaid Virtsu-Kuivastu liinil kaks protsenti rohkem, viisime saarele ja tagasi 20 579 reisijat ja 8 629 sõidukit,» ütleb Randveer.

«Siinkohal tuleb suured kiidu- ja tänusõnad öelda nii meie kaptenitele, laevapereliikmetele, kaipersonalile kui kõikidele teistele, kes nädalavahetusel eriolukorraga tegelesid. Oleme sügishooaja alguseks saanud hea praktika ning saame sügistalvisele perioodile kindlalt vastu minna,» võtab Randveer tormise nädalavahetuse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles