Putin: energiakoostöö edeneb geopoliitikast hoolimata

Copy
Vladimir Putin surub kätt Kasahstani presidendi Kassym-Jomart Tokayeviga.
Vladimir Putin surub kätt Kasahstani presidendi Kassym-Jomart Tokayeviga. Foto: Grigoriy Sisoev / Sputnik / Scanpix

Venemaa diktaator Vladimir Putin saatis tervituse kuuendal «Vene energianädala» rahvusvahelisel foorumil osalejatele ja ütles, et energiakoostöö edeneb geopoliitilistest tingimustest hoolimata.

«Tava kohaselt pööratakse rahvusvahelisele energiakoostööle erilist tähelepanu. Hoolimata tänapäevastest geopoliitilistest tingimustest areneb see valdkond praegu elavalt. Ja sellest, kui tõhusalt sellise partnerluse potentsiaali kasutatakse, sõltuvad otseselt majanduskasv, teaduse ja tehnoloogia areng ning inimeste elukvaliteedi parandamine kogu maailmas,» seisab Kremli veebilehele ilmunud avalduses.

«Olen kindel, et Vene energianädalal välja töötatud soovitused ja sellel sõlmitud lepingud aitavad tugevdada suhtlust selles strateegilises valdkonnas ning ehitada meie riikidele ja rahvastele jõukat tulevikku,» kuulutas Putin.

Kohtumise teema oli «Üleilmse energeetika uus tegelikkus: tuleviku loomine». Alanud energianädala raames «tutvustatakse saavutusi, mis määravad nii Venemaa kui ka maailma energeetika tulevikku. Esitatakse ettekanded nafta-, gaasi-, söe- ja elektrienergiatööstuse lähimate ja pikaajaliste eesmärkide kohta. Toimub arutelu meie riigi tehnoloogilise suveräänsuse tugevdamise, kodumaise kütuse- ja energiakompleksi digipöörde üle,» seisab tutvustuses.

Putin teatas laupäeval, et Venemaa alustas gaasi tarnimist Usbekistani läbi Kasahstani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles