SEB: võlakirjainvestorid on viimasel ajal kaotanud rohkem raha kui aktsiainvestorid

BNS
Copy
SEB varahalduse fondijuht Endriko Võrklaev rõhutas, et kolmanda samba fondides ei ole raha, mida inflatsioon tasapisi närib, vaid vara.
SEB varahalduse fondijuht Endriko Võrklaev rõhutas, et kolmanda samba fondides ei ole raha, mida inflatsioon tasapisi närib, vaid vara. Foto: SEB

SEB Varahalduse fondijuht Endriko Võrklaev toob välja, et Euroopa valitsusvõlakirjade ja ettevõtete võlakirjade indeksid kaotasid kolmandas kvartalis umbes 2,5 protsenti, samal ajal kui maailma aktsiaturud langesid umbes 0,5 protsenti; seejuures jäid vaid kõrgema riskiga võlakirjade indeksid kergelt plusspoolele

«Oleme harjunud kuulma, et võlakirjad on väiksema riskiga investeerimisvõimalused kui aktsiad – kuidas on siis võimalik nendega aktsiatest rohkem kaotada?» küsis Võrklaev oma analüüsis. Ta selgitas, et võlakirjad võivad teenida investoritele miinust olukorras, kus nende turuhinnad langevad.

«Võlakirjade hinnad aga langevad siis, kui intressimäärad tõusevad – vanad, madalama intressiga võlakirjad muutuvad ebapopulaarseks ja nende hinnad langevad. Intresside tõusu positiivne pool seisneb aga selles, et uut raha saab investeerida üha atraktiivsema intressimääraga võlakirjadesse,» märkis fondijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles