Elektrilevi juht: olukord on päris halb (5)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Elektrilevi juht Mihkel Härm
Elektrilevi juht Mihkel Härm Foto: Madis Veltman

Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm tunnistas ERR-ile, et tormi põhjustatud elektrikatkestuste tõttu on olukord halb ning andis mõista, et kõigil tarbijatel elektrivoolu taastamine võib võtta päevi.

«Olukord elektrivõrgus on praegu ikkagi päris halb. Mis siin selle [olukorra] kõige keerulisemaks teeb, on see, et torm on jätkuvalt nii tugev, et on piirkondi, kus me näiteks tõstukiga ohutuskaalutlustel töid teha ei saa,» rääkis Härm pühapäeva hommikul rahvusringhäälingule.

Tema sõnul hakkab torm praegustel andmetel raugema alles kella 21-22 paiku õhtul ja alles pärast seda saab anda täpsema prognoosi, kui kaua võtab rikete likvideerimine. 

Härm viitas siiski, et kui tippajal oli elektrita 52 000 klienti, siis pühapäeva hommikuks oli ettevõte jõudnud 35 000-ni, ehk 17 000-l on vool taastatud.

Pühapäeva pärastlõunal kell 12.30 oli Elektrilevi kodulehe andmetel elektrita veel 30 778 tarbimiskohta. Ettevõtte teatel tegeleb elektrikatkestuste likvideerimisega üle 60 brigaadi, kes töötavad kahes vahetuses.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles