Sõiduki kahjustuste arv kasvab. Miks peaksid kaaluma kaskokindlustust?

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Õnnetusjuhtumiks loetakse kaskokindlustuse puhul sõiduki kahjustumist või hävimist ootamatu sündmuse tagajärjel.
Õnnetusjuhtumiks loetakse kaskokindlustuse puhul sõiduki kahjustumist või hävimist ootamatu sündmuse tagajärjel. Foto: Peeter Langovits

Pea iga autojuht teab, et sõiduki remont pole odav – isegi väike müks parklas auto ukse pihta võib maksma minna ligi tuhat eurot, kui auto värv kahjustada saab. Eriti kalliks võivad kujuneda aga juhtumid, mis on enamasti juhist sõltumatud.

Kui sõidukile kahju on tekitatud teise sõidukiga ja selle tekitaja on teada, siis on lahendus lihtne – kahju hüvitab selle põhjustanud juhi liikluskindlustuse pakkuja. LHV Kindlustuse sõidukikindlustuse portfellijuhi Taavi Valsi sõnul on olukord keerulisem aga siis, kui kahju tekitaja ei ole teada – näiteks on autole parklas otsa sõidetud ja otsa sõitnud autot ei õnnestu tuvastada.

«Siis kahju saanud sõiduki liikluskindlustusest remondikulude hüvitamisel abi ei ole ning variant on ainult kaskokindlustus,» sõnas Vals. Samuti aitab kaskokindlustus siis, kui juht tekitab enda sõidukile ise ootamatut kahju, näiteks sõidab kogemata vastu garaažiust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles