SEB kaotab järk-järgult plastist pangakaardid (2)

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
ISIC kaardid.
ISIC kaardid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Plasti kahjulik mõju keskkonnale on laialt tuntud, mistõttu otsustas SEB teha oma panuse plastitarbimise vähendamiseks ja loobub alates 2024. aastast plastikust pangakaartidest, teatas SEB Balti jätkusuutlikku panganduse kommunikatsioonijuht Evelin Allas.

Allase sõnul on plasti kahjulik mõju mõõdetav ja tuntav ning peame leidma võimalusi plasti asendamiseks, mitte pelgalt ümbertöötlemiseks või taaskasutamiseks. «Tundub, et see on kauge probleem, mille lahendamisel meie kui tavaliste inimeste käed jäävad lühikeseks, ning sellega peaksid tegelema teadlased ja poliitikuid. Reaalsuses puudutab see aga igaüht meist ning igaüks meist saab ka olukorra muutmiseks midagi ära teha,» tõdes Allas.

Allas tõi näite panga igapäevaelust. «Meil kõigil on taskus või rahakoti vahel pangakaart. See on enamasti valmistatud plastist. Eestis tervikuna on väljastatud ligi kaks miljonit pangakaarti. SEB väljastab aastas oma klientidele pangakaartidena ligi 1300 kilogrammi plastikut. See on märkimisväärne kogus, kui mõelda, et see on vaid üks pisike plastist toode meie igapäevaelus,» nentis Allas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles