IT sektori kannapööre - töötajad võitlevad tööandjate pärast

BNS
Copy
CV.ee tööturu kiirstatistika andmetel on võrreldes eelneva aasta sama ajaga IT sektori tööpakkumiste arv langenud pea poole võrra.




Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
CV.ee tööturu kiirstatistika andmetel on võrreldes eelneva aasta sama ajaga IT sektori tööpakkumiste arv langenud pea poole võrra. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks

Kui pikka aega oldi tööturul harjutud olukorraga, kus häid IT-töötajaid tuli tikutulega taga otsida, siis praeguseks on toimunud kannapööre ja IT-inimesed võitlevad tööandjate pärast.

Värbamisportaali CV.ee tööturu kiirstatistika andmetel on võrreldes eelneva aasta sama ajaga IT sektori tööpakkumiste arv langenud pea poole võrra. Samal ajal on aga kandidaatide arv teinud hüppe ülespoole.

Kuigi tööpakkumiste arv on infotehnoloogia sektoris langenud, on kiirstatistika andmetest näha, et kandideerijate arv on võrreldes eelmise aasta sama ajaga tõusnud keskmiselt 30 protsenti. See viitab sellele, et praegu on soodne aeg spetsialistide värbamiseks, sest neid liigub tööturul rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles