Uuring kinnitab: kolmandikul Eesti inimestest puuduvad säästud täielikult

BNS
Copy
Säästud. Pilt on illustratiivne.
Säästud. Pilt on illustratiivne. Foto: Melissa Walker Horn/Unsplash.

Citadele panga tellitud uuringust selgub, et vähem kui ühe kuu palk on säästudeks varutud 14 protsendil Eesti täiskasvanutest ning ootamatuste suhtes sootuks kaitsetud ehk ilma meelerahufondita on 33 protsenti uuringule vastanutest.

Norstati poolt läbiviidud uuringust selgub, et meelerahufondis on võtta ühe kuu palk 11 protsendil vastanutest, ka kahe kuu raha on säästnud 11 protsenti. Samas iga viies täiskasvanud Eesti inimene on kogunud endale ettenägematuteks kuludeks vähemalt viie kuupalga jagu sääste, teatas Citadele.

Citadele jaepanganduse juhi Marina Hakiaineni sõnul ei hüüa tormituuled alati tulles, mistõttu lisab kindlustunnet teatud säästupuhvri olemasolu. «Meelerahufondi vajadus on individuaalne, kuid rusikareegel on vähemalt kolm kuupalka, mida annab säästlikult elades kuue kuu peale venitada. Eeldusel, et inimese palk on 2000 eurot kuus, kuid igapäevaseid väljaminekuid koomale tõmmates saaks ära elatud 1000 euroga, siis võiks meelerahufondi suurus olla 6000 eurot. Sellisel juhul saab näiteks koondamisteate puhul mõned kuud tööotsingutele keskenduda,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles