EL tahab käsipagasile standardmõõtmeid ja -hinnakirja

BNS
Copy
Lennufirmade erinevad käsipagasi mõõdupiirangud tekitavad ebamugavust ja probleeme.
Lennufirmade erinevad käsipagasi mõõdupiirangud tekitavad ebamugavust ja probleeme. Foto: Ricardo Rubio

Euroopa Parlament võttis vastu resolutsiooni, mille kohaselt peaks Euroopa Liit ühtlustama lennufirmade lubatud käsipagasi reegleid ja hinnakirju, et muuta reisimine hõlpsamaks.

Lennufirmade erinevad käsipagasi mõõdupiirangud põhjustavad reisijatele arvestatavalt ebamugavust ja probleeme. Seepärast tuleks parlamendi hinnangul muuta lennureisijate õigusi käsitlevaid reegleid ning kehtestada käsipagasile standardmõõtmed ja -hinnakiri, teatas Euroopa Parlamendi pressiteenistus.

Kui igal lennufirmal on oma reeglid, ei saa pagasitasusid omavahel võrrelda. Ühtlasi tekitab reeglite ebaühtlus probleeme ja segadust, kui reisijad lendavad mitme firmaga või peavad ootamatult plaane muutma. Seepärast väidab parlament, et Euroopa Liit peaks kehtestama lennuteenuste osutamist käsitlevate ühiseeskirjade läbivaatamise käigus lennureisijate käsipagasile ühtsed reeglid. Samuti tuleks parlamendi hinnangul tegeleda muude varjatud tasude probleemiga, näiteks istekohtade jagamisel.

Parlamendi hinnangut toetab ka Euroopa Liidu Kohtu otsus, et lennufirmad ei tohiks nõuda käsipagasi eest lisatasu, kui see vastab mõistlikele kaalu‑ ja suurusenõuetele ning ohutuseeskirjadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles