Korilane Nordic juht Ain Süld: julgus muuta kurssi vanusest sõltuma

PM Majandus
Copy

Ettevõtlusnädala veebikonverentsi «Aeg muuta kurssi!» päevajuhid Mart ja Britt Normet käisid võttetiimiga tegemas intervjuud Ain Süldiga Saaremaal Korilase tehases.

Saaremaalt pärit ettevõtja Ain ei läinud pensioni saabudes puhkust nautima, vaid alustas ettevõtlusega võttes appi esivanemate tarkuse ja looduse väe.

Ain töötas teadlaste abiga välja immuunsust tugevdavate ravimtaimede unikaalsed retseptid. Korilase ekstraktides on kasutusel imetaim lutsern, mida tuntakse iidses rahvameditsiinis kui «Kõikide Toitude Isa».

Tooted valmivad keset ökoloogilist puhast metsa rajatud mahepõldudel. Kohalikud talunikud külvavad mulda koostisainete seemned ning sorteerivad saagi käsitsi, et tagada lubatud kvaliteet kõikidel toodetel. See on töö, mis Aini silmis peab jääma alatiseks inimese teha, sest selles on midagi algupära ja peab säilima põlvest põlve, ükski robot ei suudaks seda asendada.

Tootmisel on kasutatud Euroopas ainulaadset tehnoloogiat, mis võimaldab toota bioaktiivseid toidulisandeid, millel on suurem imendumismäär organismis.

Selleks, et lutsern ja mahemarjadest valmistatud tooted saaksid purki, rajas Ain koos perega Saaremaale Metsakülla Euroopa ühe ainulaadsema tehase. Soov oli rajada hoone, mis kestab 100 aastat ja jääb kasutada ka tulevastele põlvedele.

Arhitektuuripreemiaga pärjatud toidulisandite tootmistehas sai valmis just enne koroona pandeemiat, ent ei jäänud masinate vaikuses tukkuma, vaid südikas Saaremaa pere alustas kohe julgelt ekspordiga. Ain on kindel, et ettevõtjal peab olema julgust ja sisemist jonnakust.

Vaata inspireerivat vestlust videoloost.

Ettevõtlusnädalat koordineerib Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik ja viiakse ellu Euroopa Regionaalarengu Fondi toel. Tutvu Ettevõtlusnädala programmiga ja registreeri end sündmustele: ettevotlusnadal.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles