Tikupoisi omanik Urmas Johanson: kuidas saavutada ringmajanduse meistritase?

PM Majandus
Copy

Ettevõtlusnädala online konverentsi «Aeg muuta kurssi!» korraldustiim külastas Baltikumi suurimat, Tallinna–Tartu maantee äärset restorani Tikupoiss. See ei ole lihtsalt teeäärne bensiinijaam, vaid midagi enamat. See on restoran, taluturg, tankla ja roheline ettevõte ühes.

Tikupoisi restorani võib julgelt nimetada Eesti üheks rohelisemaks restoraniks, või täna juba pigem keskuseks. Restoran koos selle juurde kuuluva Alexela tanklaga ja väliterrassiga mahutab ära lausa 170 inimest.

Ajaga on Tikupoiss teinud läbi kursimuutuse, minnes üle nullenergiale. Elektrit toodavad tuulegeneraatorid, päikesepaneelid, hulganisti kohti võib leida elektriautodele, kohalikku toitu saab kaasa haarata Tikupoisi taluturult ja uskuge või mitte, isegi sealsete ime maitsvate saiakeste kauni kollase värvi annavad restorani kõrval elavate kanade munad. Kanade abil vähendatakse ka toiduraiskamist, sest jäätmed köögist lähevad sulelistele.

Kohvile ja teele annab magusat maitset Tikupoisi tagahoovis sumisevate mesilaste maitsev mesi. Just sellise erilise keskuse on loonud läbi rohelise mõtteviisi Tikupoisi juht ja looja Urmas Johanson.

Tegusa ettevõtja plaanid aina kasvavad ja ideedest puudust ei tule. Vaata kõigest lähemalt videoloost.

Ettevõtlusnädalat koordineerib Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik ja viiakse ellu Euroopa Regionaalarengu Fondi toel. Tutvu ettevõtlusnädala programmiga ja registreeri end sündmustele: ettevotlusnadal.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles