VIDEO Paap Uspenski: kuidas sündis Eesti kõige rohelisem festival

PM Majandus
Copy

Ettevõtlusnädal 2023 veebikonverentsi üheks esinejaks oli I Land Sound Festivali eestvedaja Paap Uspenski, kes avas telgitagused, kuidas sündis Eesti kõige rohelisem festival.

Illiku laiul toimuva I Land Sound festivali pere austab väga loodust ja järgib seega mitmeid rohelisi tõekspidamisi. Sündmust on korraldatud jätkusuutlikult ja loodussäästlikult. Muusika- ja kunstielamuse kõrval on samaväärselt oluliseks suunaks võetud rohelise festivali arendamine, mis kannab keskkonnaprojekt I Land Green nime.

Sündmuse korraldajad, eesotsas peakorraldaja Paap Uspenski ja projekti üks eestvedaja Kadi Aguraijuja nuputavad igaks aastaks välja uusi tegevusi, kuidas festivalist aina väiksem jalajälg maha jätta.

Lisaks päris toidunõudele ja taaskasutatavate joogitopside kasutamisele oli tänavune festival rohehüppe mõttes eriline, festivalil astuti suur samm edasi ning mindi koostöös Nestega pea täielikult üle taastuvatest toorainetest tehtud diiselkütusele. Nüüdsest ei toideta festivali generaatoreid fossiilse diisliga, vaid taastuvatest toorainetest tehtud diiselkütusega, mis on valmistatud tööstuses tekkivatest jäätmetest. Selle sammu tulemusena paiskub õhku pea 10 korda vähem õhusaastet.

Esimese festivalina Eestis mindi püüdma ka For A Green Future rohelise sündmuse sertifikaati. AGF on ainus organisatsioon, mis hindab sündmusi 12 erineva keskkonda mõjutava teguri põhjal ning selleks viibis festivalil Nikita Coulter, «A Greener Future» sõltumatu vanemhindaja.

Vaata videointervjuud ning saa osa suvel toimunud I Land Soundi korraldusest täpsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles