Teedeehituses on lähiaastail puudu vähemalt 100 miljonit eurot

BNS
Copy
Tee-ehitus.
Tee-ehitus. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti Taristuehituse Liit peab järgmise aasta riigieelarvekõnelustel saavutatud tulemust teedevõrgu säilitamise ja arendamise osas ühiskonnale kahju tekitavaks, leides, et teedeehituses on järgmistel aastatel vähemalt 100 miljonit eurot puudu.

2024. aasta riigieelarves on teede arendamiseks ja säilitamiseks ette nähtud ligikaudu 160 miljonit eurot, sel aastal ulatub see number 203 miljoni euroni ehk riigiteede hoiu rahastamise vähenemine saab olema üle 20 protsenti, teatas taristuehituse liit. Taristuehitajate hinnangul on tegelik rahastamise vajadus järgmisel aastal vähemalt 250 miljonit eurot ning inflatsiooni arvestades kasvab vajadus aastast aastasse ja on veelgi suurem.

Seetõttu jääb taristuehituse liidu juhatuse esimehe Indrek Pappeli sõnul järgmisel aastal riigiteede võrgu säilitamise ja arendamise rahastamisest puudu vähemalt 100 miljonit eurot. «Investeeringute puudus annab ennast peagi ka teede seisukorras tunda. Teekatted hakkavad lagunema, tekivad roopad, vesiliug on lihtsam tekkima – see kõik kahjuks vähendab liiklusohutust,» nentis Pappel, lisades, et tulemus, milleni valitsus järgmise aasta riigieelarvekõnelustel jõudis, on väga kehv ja ühiskonnale kahjulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles