Kodumaise toidu tarbimine on kukkunud viimase kümne aasta kõige madalamale tasemele

BNS
Copy
Toiduliidu juht Sirje Potisepp
Toiduliidu juht Sirje Potisepp Foto: Karli Saul

Viimasest Kantar Emori ja toiduliidu ühisest ostukäitumise jaeseire uuringust selgus, et kodumaiste toidukaupade eelistus Eesti tarbijate seas on langenud viimase kümne aasta madalaimale tasemele, samas kui aina suuremaks valiku kriteeriumiks kerkib sooduspakkumine ja odavam hind.

Kantar Emori tänavune ostukäitumise seire näitas, et kodumaiseid toiduaineid eelistab hoiakuliselt ligi kolmveerand ehk 73 protsenti Eesti elanikest. «See on viimase kümne aasta madalaim tulemus – aasta tagasi oli eelistus 78 protsendi juures ning 2004. aastal, aga ka veel 2017. aastal – 90 protsendi juures,» selgitas Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog pressiteates.

«Väheneb ka kodumaisuse eelistamise kindlus – väitega, et sisseostude tegemisel eelistatakse kodumaiseid toiduaineid, oli täiesti nõus vaid 16 protsenti elanikest, aasta varem oli neid 21 protsenti. Märgatav eelistuse muutus võrreldes aastatagusega on toimunud vanemate ja keskealiste inimeste seas. Alla 35-aastaste segmendis langes kodumaise toidukauba eelistamine üsna oluliselt juba 2021. aastal,» lisas Voog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles