Uuring kinnitab: iga viies saab pärast kooli lõpetamist kõrgema palga või uue ameti

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Sõnaraamatud ja õpikud
Sõnaraamatud ja õpikud Foto: Toomas Huik / Postimees

Täiskasvanute koolituse uuringust selgub, et inimesed osalevad koolitustel peamiseks selleks, et oma tööd paremini teha, samas kooli minnakse aga siis, kui soovitakse oma teadmisi täiendada. 19 protsenti juhtudest on kõrgem kraad toonud inimesele aga ka uue töö või kõrgema palga, kirjutab juhtivanalüütik Käthrin Randoja Statistikaameti blogis.

Juhtivanalüütiku sõnul küsiti täiskasvanute koolituse uuringus inimestelt nende õppimisharjumuste kohta uuringule eelnenud 12 kuu jooksul. «Tulemused näitasid, et enesetäiendamine on kasvutrendis - kui 2007. aastal õppis 63,6 protsenti täiskasvanutest, siis 2022. aastal juba 80,3 protsenti. 2022. aastal uuringul osalejatest 10,3 protsenti olid osalenud tasemeõppes, 44,9 protsenti käinud mõnel koolitusel ning 69,6 protsenti olid ennast täiendanud iseseisvalt,» märkis Randoja.

Ta lisas, et kolmest õppimise vormist on enim kasvanud iseseisvalt õppijate osakaal – 2007. aastal oli see 44,9 protsenti. «Selline tõus on ka mõistetav, kuna viimase 15 aasta jooksul on märgatavalt laienenud iseseisva õppimise võimalused interneti ja kirjanduse kaudu,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles