Töötukassa suur ülevaade: rohkem koondamisi, vähem töökohti

PM Majandus
Copy
Töötukassa kontor Tallinnas.
Töötukassa kontor Tallinnas. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Septembris registreeritud töötus oluliselt ei kasvanud, oma osa on nn koolimineku efektil, kuu teisel poolel oli juba näha töötuse väikest kasvu. Vähenesid tööpakkumised, kollektiivsete koondamiste teated on sagenenud, teatas töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool.

«Kooliaasta algus tähendab seda, et töötukassast lahkuvad need kliendid, kes on leidnud motivatsiooni õppima minna. Sel aastal läks septembri esimesel nädalal arvelt maha ligi 3700 inimest, see on suhteliselt sarnane hulk varasemate aastate septembri avanädalaga. See on ka tänavuse aasta parim nädal,» kiitis töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool.

Septembri esimesel poolel registreeritud töötus ka langes. Kui augusti lõpus oli arvel ligi 50 000 inimest, siis kuu keskel alla 49 000, selgus töötukassa statistikast. «Viimastel nädalatel on alanud igasügisene kasv ja kuu lõpuks on registreeritud töötuid ligi 49 500. Kokkuvõttes võib siis tõdeda, et plahvatuslikku töötuse kasvu septembris ei olnud, samas on järjest enam näha märke tööturu jahtumisest,» nentis Kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles