Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ehitusettevõtjad uutest kohustustest: selline tegevus on vastutustundetu ja hoolimatu (2)

Copy
Ehitus. Foto on illustratiivne.
Ehitus. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL) leiab, et lühikestest tagasiside tähtaegadest seaduseelnõude kooskõlastamisel võib järeldada, et riigipoolne kaasamine on näiline ning tegelikult soov ja kavatsus võimalike arvamuste või märkustega arvestamiseks puudub, samuti teeb liidule muret sektori töökorralduse seadusmuudatustele vastavusse viimiseks jäetud lühike aeg.

Nimelt saatis liidu sõnul rahandusministeerium 25. septembri pärastlõunal EEELile kooskõlastamiseks ja arvamuse avaldamiseks eelnõud, mis on vajalikud mullu märtsis vastu võetud ehitustööde andmete esitamist puudutavate maksukorralduse seaduse muudatuste rakendamiseks. Eelnõudele paluti võimaluse korral tagasisidet viie tööpäeva jooksul eelnõude saamisest arvates, ent liidul jäi juhatuse esimehe Kaupo Kolsari sõnul reaalselt aega vaid neli tööpäeva.

«Selline tegevus on vastutustundetu ja hoolimatu ehitusettevõtjate suhtes, sest kooskõlastamiseks ja arvamuseks saadetud määrustega pannakse ehitusettevõtjatele mitmeid uusi kohustusi, sealhulgas rahalisi kohustusi. Eelnõude saatmisega kooskõlastuseks ligi poolteist aastat pärast maksukorralduse seaduse muudatuse vastuvõtmist ning vahetult enne nende jõustumist 1. oktoobril 2023 on muu hulgas rikutud õigusloome head tava,» toonitas Kolsar kirjas rahandusministeeriumile.

Tagasi üles