Clevoni aktsionäridele pakutakse Clevon Investorsi aktsiaid ja Konna võlakirju

BNS
Copy
Arno Kütt
Arno Kütt Foto: Elmo Riig

Clevon Investors AS ja Konna OÜ teevad Clevoni olemasolevatele aktsionäridele vabatahtliku pakkumise nende aktsiate ülevõtmiseks, mille vastu annavad ettevõtted oma aktsiaid ja võlakirju.

Clevon Investorsi ja Konna pakkumiste eesmärk on koondada ettevõtete alla vähemalt 95 protsenti Clevoni kõigist aktsiatest, teatas Nasdaq Tallinn.

Pakkumise raames teeb Clevon Investors Clevoni aktsionäridele ettepaneku vahetada nende Clevoni aktsiad ettevõtte aktsiate vastu asendussuhtega 1:1, mis majanduslikus mõttes toimub Clevoni aktsiatega mitterahalise sissemakse tegemise teel Clevon Investorsi aktsiakapitali LHV Panki vahendusel.

Pakkumine on 2023. aasta kevadel toimunud Clevon Investorsi aktsiate vabatahtliku pakkumise jätkupakkumine. Algse pakkumise ja praeguse pakkumise maksimaalne kogumaht on 5 miljonit eurot.

Pakkumise raames võimaldab Clevon Investors vahetada kokku kuni 2 032 579 Clevoni aktsiat, mille vastu annab Clevon Investors pakkumise märkinud aktsionäridele üle kuni 2 032 579 Clevon Investorsi aktsiat. Clevon Investorsi aktsiate hind määrtakse kindlaks pakkumise arveldamise kuupäeva seisuga võttes aluseks Clevoni aktsiate harilik väärtus.

Pakkumise raames teeb Konna OÜ Clevoni aktsionäridele pakkumise kokku kuni 2 032 579 Clevoni aktsia võõrandamiseks ettevõttel hinnaga 0,90 eurot ühe aktsia kohta, mis kuulub tasumisele tagamata ja intressita võlakohustuse alusel.

Konna kannab pakkumist märkinud Clevoni aktsionäridele üle võlakohustuse, mille lunastamine toimub hiljemalt 30.10.2026. Clevoni aktsiad vahetatakse Konna võlakohustuse vastu asendussuhtega 1:1. Pakkumise maksimaalne kogumaht on kuni 1 829 321,1 eurot.

Pakkumine toimub vaid Eestis. Pakkumise periood algab 2. oktoobril ja lõpeb 13. oktoobril.

Kui Clevon Investorsi ja Konna pakkumistega on saavutatud olukord, kus ettevõtted kombineeritult omandavad peale arvelduste toimumist vähemalt 95-protsendilise osaluse Clevonis, siis avaldab Clevon börsiteate 95-protsendise künnise ületamise kohta ning pakkumine kehtib peale börsiteate avalikustamist veel vähemalt kaks nädalat.

Mehitamata sõidukite arendaja Clevon soovib lõpetada ettevõtte aktsiatega kauplemise Nasdaq Tallinna börsi alternatiivturul First North hiljemalt novembris.

11. septembril otsustas börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon rahuldada Clevoni taotluse ning lõpetada aktsiatega kauplemine First Northil tingimusel, et investoritele pakutakse väljumisvõimalust, sealhulgas võib neid olla mitu, ning investoritele tagatakse võrdne ja õiglane kohtlemine.

Clevon kinnitas, et ettevõtte eesmärk on Nasdaq Tallinna noteerimis- ja järelevalvekomisjoni seatud tingimused täita. «See võimaldab kontsernil hakata läbi rääkima suure hulga potentsiaalsete investoritega, kelle jaoks on börsil olek takistavaks faktoriks investeerimisel ja seeläbi oluliselt suurendada järgmise kapitali kaasamise raundi õnnestumise tõenäosust,» teatas Clevon börsiteates.

Börsilt lahkumist on ettevõte põhjendatud vajadusega kaasata täiendavat kapitali, mis on vajalik Clevoni põhitoote – Clevon 1 sõiduki ja selles sisalduva tehnoloogia edasiarenduseks, kuid mille avalik kaasamine nii praegu kui ka tuleviku raha kaasamise ringides on juhtkonna hinnangul äärmiselt vähetõenäoline. Seetõttu otsib Clevon potentsiaalseid investoreid börsiväliselt.

Clevon on tänavuse aasta esimesel poolaastal teeninud 61 700 eurot müügitulu ja 35 100 eurot muud äritulu. Ettevõtte jäi aasta esimese kuue kuuga 3,3 miljoni euroga puhaskahjumisse.

Mullu 1. aprillil asutatud isejuhtivate sõidukite arendaja Clevon jäi eelmisel majandusaastal 3,4 miljoni euroga kahjumisse. Müügitulu teenis ettevõte samal ajal 98 400 eurot ja muid äritulusid 12 900 eurot.

2022. aasta juunikuu lõpus algas Clevoni aktsiatega kauplemine Nasdaq Tallinna börsi alternatiivturul First North. Võrreldes esmase avaliku pakkumise tehingu väärtusega, 1,87 eurot aktsia, on Clevoni ühe aktsia hind praeguseks langenud 77,1 protsenti 0,429 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles