Holm pank tõstis kõikide perioodide hoiuste intressid 4,5 protsendini

BNS
Copy
Rahatähed ja mündid.
Rahatähed ja mündid. Foto: Arvo Meeks

Eesti kapitalil põhinev Holm pank otsustas tõsta tähtajaliste hoiuste intressi 4,5 protsendi tasemele, sõltumata hoiustamise perioodi pikkusest.

See tähendab, et 4,5-protsendise intressiga saab oma raha panna hoiusele nii kolmeks kuuks kui kolmeks aastaks, maksimaalselt isegi kuni viieks aastaks. Intress arvutatakse aasta baasil, teatas pank.

«Kuna Euroopa Keskpank otsustas septembri keskel järjekordse baasintressimäära tõstmise kasuks, on meie hinnangul ainuõige anda ka tarbijatele võimalus teenida oma säästudelt veelgi suuremat intressi,» selgitas panga juht Kaspar Kalvet.

Tema sõnul pakuvad pangad üldjuhul kõrgeimat teenimisvõimalust just 12-kuulisele tähtajalisele hoiusele. See paneb aga kliendid keerulise valiku ette – ühelt poolt soovitakse panna oma raha võimalikult kõrge intressiga kasvama, teisalt aga ei julge osa inimesi kas majanduses valitseva määramatuse või enda plaanide võimaliku muutumise tõttu oma sääste terveks aastaks kinni panna.

Kalveti sõnul on teadlikumad hoiustajad jaotanud oma säästud erinevatesse kategooriatesse, pannes suuremad summad ja kaugemateks eesmärkideks kogutud raha kasvama võimalikult pikaks perioodiks ning jättes nii-öelda meelerahufondi ühele või mitmele lühiajalisele hoiusele. «Selline mitme hoiuse strateegia tagab inimesele pideva kasumivoo ning võimaldab samas kindlustada endale kõrge intressitaseme ka väga pikaks ajaks,» märkis ta.

4,5-protsendine hoiuseintress kehtib kõikidele uutele hoiustele, mis avatakse Holm pangas oktoobrikuu jooksul. Holm panga, nagu iga Eestis registreeritud panga hoiustele kehtib 100 000 euro ulatuses Tagatisfondi garantii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles