Juhan Parts: rohepööre tähendaks õigusriigi allavett laskmist (14)

PM Majandus
Copy
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Eero Vabamägi

Ekspeaminister, endine Euroopa Kontrollikoja liige Juhan Parts kritiseeris intervjuus ERRile väga teravas toonis rohepöördele suunatud samme. Tema sõnul on tulemas käsumajandus, mis seab ohtu kogu senise läänemaailma põhialused, Partsi sõnul võetakse inimestelt vabadusi ja põhiõigusi vähemaks. Parts oli kriitiline ka Eestis kavandatava kliimaseaduse suhtes.

«Võib-olla peaks laiemalt vaatama, mis asi on see kliimaseadus. Eelnõu väljatöötamise kavatsuse lopsakast tekstist saame sisuliselt teada, et tegemist on veidra käsumajanduse importimisega,» sõnas Parts ERRile.

«Toimuvat üritatakse nüüd looritada õigusriigi põhimõtetega, käsud vormistatakse lihtsalt seadusteks. Kliimaeesmärke saab ellu viia ainult käskusid jagades ja keeldusid seades,» lisas ta.

«Mina sügavalt kahtlen, et Eesti peaks seda teed minema, arvestades selle tagajärgi. Suurim neist on kaheldamatult kogu õigusriigi allavett laskmine. Ometigi on õigusriik ja selle poole püüdlemine olnud läänemaailma üks põhialustest,» arvab Parts.

Täispikka Juhan Partsi intervjuud saate lugeda ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles