Tuul Mobility poolaasta käive ja kahjum kasvasid ligi 85 protsenti (1)

BNS
Copy
Tuul Mobility elektritõuksid.
Tuul Mobility elektritõuksid. Foto: Tuul Mobility

Tuul Mobility OÜ 2023. aasta esimese kuue kuu auditeerimata müügitulu oli üle 1,2 miljoni euro, 85-protsendine kasv võrreldes eelmise aasta sama ajaga, mil käive oli 658 700 eurot, ent samas suurusjärgus kasvas ka kahjum – 82 protsenti 328 800 eurolt 599 700 euroni.

Käibekasvu toetas ettevõtte teatel aktiivse kasutajabaasi märgatav suurenemine: 70 protsenti võrreldes 2022. aasta esimese poolega. Kuna teise poolaasta nõudlus on ajalooliselt olnud kõrgem kui esimesel poolaastal, ootab Tuul käibe kasvamist tänavu teises pooles.

Selle aasta jaanuarist juulini pakkus Tuul tõukerataste renditeenust Tallinnas ja Riias. 31. mail taasavas Tuul tõukerataste renditeenuse pakkumise ka Pärnus. Ka soetas ettevõte märtsis juurde 280 tõukeratast, mis suunati Eesti ja Läti turule. Samal ajal arendas Tuul välja ja läks üle uuele sisemisele platvormile, mis on ettevõtte sõnul kiirem, parema kasutajamugavusega, automatiseeritud protsessidega ja aitab operaatoritel tänaval tegevusi optimeerida.

Toote poole pealt tegi Tuul esimesel poolaastal rea uuendusi, et tõsta teenuse väärtuspakkumist, kasvatada kasutajatebaasi ja parandada kasumlikkust. Näiteks «soovita sõbrale» süsteemi ümberehitus krediidi põhisele lahendusele, Tuul pääsmete ümberstruktureerimine minutipõhiseks mudeliks ja Tuul ärikliendile pakkumise piloteerimine.

Teisel poolaastal kavatseb Tuul jätkata teenuse kvaliteedi parandustega, tarkvara süsteemide arendusega, operatsioonide efektiivsuse tõstmisega ning kliendibaasi kasvatamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles