AK Murdochi uus meediaimperaator on selgunud, kuid kauaks?

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Rupert Murdoch (keskel) koos poegade Lachlani (vasakul) ja Jamesiga 2016. aastal Ruperti abiellumispeol Jerry Halliga. 
Rupert Murdoch (keskel) koos poegade Lachlani (vasakul) ja Jamesiga 2016. aastal Ruperti abiellumispeol Jerry Halliga. Foto: Leon Neal/AFP/Scanpix

Pärast kolm aastakümmet kestnud spekulatsioone on 1991. aastal ka Eestis käinud Rupert Murdoch oma mantlipärija lõpuks välja valinud, kuid nii mõnedki analüütikud ja vaatlejad küsivad, kui eemale 92-aastane meediamogul juhtimisest ikka jääb. Lisaks avaldatakse kahtlust, kas Ruperti järglaseks valitud Lachlan, kelles voolab ka eesti verd, jääb impeeriumi etteotsa ka pärast vanahärra surma.

Murdoch vallandas spekulatsioonid 1994. aastal, mil Austraalia majandusleht küsis talt mantlipärija kohta. «Ma loodan seda teha 30 aasta jooksul,» vastas toona 61-aastane Murdoch.

Vaid aasta vähem kui 30 aasta pärast saigi möödunud reedel teatavaks, et Rupert Murdoch astub tagasi telekompanii Fox ning meediakontserni News Corp nõukogu esimehe kohalt, mis lõpetab maailma mõjukaima meediamoguli seitse aastakümmet kestnud aktiivse karjääri. Mõlema ettevõtte juhiks saab alates novembri keskpaigast tema vanim poeg Lachlan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles