Balti börsid said uue juhi

BNS
Copy
Nasdaq Tallinna juhatuse esimees Kaarel Ots asub 1. oktoobrist täitma ka Nasdaq Balti börside juhi rolli.
Nasdaq Tallinna juhatuse esimees Kaarel Ots asub 1. oktoobrist täitma ka Nasdaq Balti börside juhi rolli. Foto: Tairo Lutter

Nasdaq Tallinna juhatuse esimees Kaarel Ots asub 1. oktoobrist täitma ka Nasdaq Balti börside juhi rolli.

Ots võtab selle positsiooni üle Daiga Auziņa-Melalksnelt, kes on otsustanud Nasdaqist lahkuda pärast 25 aastat. Ühtlasi tugevdab ja laiendab Nasdaq Tallinna ja Riia börside juhatusi, lisades mõlemasse juhatusse ülebaltilise esindatuse, teatas Nasdaq.

Alates 1. oktoobrist kuuluvad Nasdaq Tallinna börsi juhatusse juhatuse esimees Kaarel Ots ning juhatuse liikmed Liene Dubava ja Vaidotas Užpalis. Nasdaq Riia börsi juhatusse kuuluvad juhatuse esinaine Liene Dubava ning juhatuse liikmed Kaarel Ots ja Vaidotas Užpalis.

«Meie eesmärk on jätkata tugeva ja elujõulise Balti kapitalituru ehitamist. Oleme täiesti teadlikud sellest, kui oluline on, et börs oleks võimalikult hea kohaliku turu tunnetusega. Samal ajal on meie eesmärk ühtlustada võimalikult palju protsesse Baltikumi tasandil ning tagada, et meie regioon oleks väärtpaberite kauplemisele võtmise, nendega kauplemise ja arveldamise osas ühtselt ja lihtsasti ligipääsetav,» kommenteeris Nasdaq Balti börside ja Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots.

Juhatustesse ülebaltilise esindatuse lisamine sobib Nasdaqi teatel hästi kokku ka hiljutise uudisega MSCI algatuse kohta, millega konsolideeritakse muidu eraldiseisvad Eesti, Läti ja Leedu börsid MSCI vaates ühtseks turuks, et lihtsustada regiooni indeksi koostamist ja haldamist. Tänavu augustis loodud Balti indeks viib regiooni börsid MSCI koostatavate indeksite sekka ja tõstab seeläbi piirkonna nähtavust rahvusvaheliste investorite seas.

Nasdaq, Inc. on kauplemis-, börsitehnoloogia-, noteerimis-, teabe- ja avalike ettevõtete teenuste pakkuja, mis tegutseb kuues maailmajaos, enam kui 85 väärtpaberiturul ja rohkem kui 50 riigis. Nasdaqi turudel on noteeritud 4000 ettevõtet, mille turuväärtus on kokku üle 15 triljoni dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles