Eestis suurejoonelist kinnisvaraäri ajanud ärimeest otsitakse taga Europoli kaudu (3)

PM Majandus
Copy
Kinnisvaraärimees Arto Kalevi Autio seljatagust ehib Brave Capitali tellitud Joanna Kuuse suurlinna kujutav maal.
Kinnisvaraärimees Arto Kalevi Autio seljatagust ehib Brave Capitali tellitud Joanna Kuuse suurlinna kujutav maal. Foto: Tairo Lutter

Soome pani Europoli tagaotsitavate nimekirja kohtuistungitest kõrvale hoidva Arto Kalevi Autio, keda Eestis teatakse kui miljoneid eurosid kasiinos laiaks löönud kinnisvaraärimeest, kellega tegi tehinguid ka Eesti Keskerakond, kirjutab Äripäev.

Juba aastaid on Soomes kestnud Nuorisosäätiö ehk Noortefondi kümnete miljonite eurode liikumise uurimine. Noortefondi raha tuleb avalikest allikatest, peamiselt hasartmängumaksust.

Ühel hetkel avastati, et fondi toonased tegevjuhid olid teinud rahaga puhta vuugi – kogukahjuks hinnati umbes 40 miljonit eurot. Algatati kriminaalasi, mis puudutab ka Eestis toimunud või Eesti kaudu toime pandud väidetavaid kuritegusid.

Loe pikemalt Äripäevast

Eestis sai Autio tuntuks, kui ostis 2017. aastal Keskerakonnalt 1,8 miljoni eest vanalinna kontori. Postimehele antud intervjuus rääkis ta toona, et otsustas Eestile keskenduda 2010. aastal, sest siin on asjaajamine lihtne. 

Soome otsib Europoli kaudu Arto Kalevi Autiot.
Soome otsib Europoli kaudu Arto Kalevi Autiot. Foto: Kuvatõmmis.
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles