Uuring: ligi 40 protsenti töötajatest kardab oma töökoha kaotamist

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
CV.ee: 39 protsenti töötajatest kardab, et lähiajal öeldakse nende tööleping üles või neid koondatakse. Pilt on illustratiivne.
CV.ee: 39 protsenti töötajatest kardab, et lähiajal öeldakse nende tööleping üles või neid koondatakse. Pilt on illustratiivne. Foto: Aivar Aotäht

Värskes CV.ee tööturu uuringust selgub, et 39 protsenti töötajatest kardab, et lähiajal öeldakse nende tööleping üles või neid koondatakse. Sealjuures on peamiseks põhjuseks majanduse ebamäärased ajad, mis omakorda mõjutavad ka ettevõtteid.

Ajad on keerulised ning stressitekitavaid kahtlusi ja kõhklusi oma tuleviku ning iseenda suhtes tunneb ligi 34 protsenti uuringule vastanud töötajatest. Pea veerand vastanutest mõistab ning toob välja, et ettevõttel, kus nad töötavad, on müük/tulu vähenenud ja kulud suuremad ning 19 protsenti töötajatest on näinud juba ka ettevõtete suurt kulude kokkutõmbamist.

Tööturul on tööotsijaid rohkem ning nad on aktiivsemad kui varem ja seda tõestab ka asjaolu, et 59 protsenti vastanutest on hakanud töö kaotamise hirmu tõttu uusi tööpakkumisi piiluma. 1/4 uuringule vastanutest on veel töötahet ja jõudu täis ning valmis leidma lisatöö põhitöö kõrvale, et enda kindlustunnet tuleviku ees suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles