Keskkriminaalpolitsei kahtlustab Enefit Greeni töötajaid riigihangete nõuete rikkumises

Copy
Enefit Green Iru elektrijaam.
Enefit Green Iru elektrijaam. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Keskkriminaalpolitsei pidas täna kinni kaks Iru elektrijaama töötajat, keda kahtlustatakse Enefit Green AS-i korraldatud riigihangete nõuete rikkumises ning samuti ühe äriühingu esindaja, keda kahtlustatakse konkurentsi kahjustavas tegevuses.

Menetlus sai alguse Enefit Greeni siseauditi algatatud sisejuurdlusest ja piisavate tõendite ilmnemisel anti asi üle politsei- ja piirivalveameti majanduskuritegude büroole, teatas Eesti Energia.

Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo vanemkomissar Max-Sander Mikli kinnitas, et kriminaalmenetlus algatati Enefit Greenilt tulnud kuriteoteate alusel. «Kahtlustame kuriteos ettevõtte keskastme juhte, kelle tööülesanne oli muuhulgas riigihangete läbiviimine. Menetluse vältel on ettevõte teinud politseiga aktiivset koostööd ja uurimisele igati kaasa aidanud. Ettevõtte majandustegevus peab olema aus ja lähtuma ka õiglasest konkurentsist, mida on võimalik saavutada vaid siis, kui ettevõtete juhid selle nimel pingutavad ega pigista rikkumiste kohalt silma kinni,» sõnas Mikli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles