Meditsiinitöötajate palk tõuseb uuel aastal, kulud kaetakse Tervisekassa eelarvest

BNS
Copy
Ida-Tallinna keskhaigla. Pilt on illustratiivne.
Ida-Tallinna keskhaigla. Pilt on illustratiivne. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Sotsiaalministeeriumi teatel on äsja valitsuselt heakskiidu saanud 2024. aasta riigieelarve eelnõus tervishoiule kokku kavandatud ligi 2,5 miljardit eurot, sellest 2,4 miljardit eurot saab enda kasutusse tervisekassa.

Tulevast aastast paraneb laste harvikhaiguste ravi kättesaadavus ning suurenevad haigus- ja hooldushüvitised lapsepuhkuselt naasvatele väikelaste vanematele. Lisaraha suunatakse õdede tervishoidu tagasi toomiseks ning vaimse tervise abi kättesaadavuse parandamiseks, teatas ministeerium.

«Need olid väga keerulised eelarve läbirääkimised. Mistõttu on mul suur rõõm iga euro üle, mis meie inimeste tervisesse ja heaolusse saab järgmisel aastal investeeritud,» kommenteeris terviseminister Riina Sikkut. «Toetame harvikhaigustega laste ravi, sealhulgas nii ravimite kui teenuste, ka toetavate teenuste kulu hüvitamist. Ka saab õiglasemaks lapsepuhkuselt naasvatele vanematele haigus- ja hooldushüvitiste maksmine. Ning proovime lähtetoetustega tervishoidu tagasi meelitada neid õdesid, kes on töötanud oma valdkonnast väljas,» loetles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles