Järgmise aasta eelarvedefitsiit on pea miljard eurot (2)

PM Majandus
Copy
Eurod. Pilt on illustratiivne.
Eurod. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Rahandusmister Mart Võrklaev avalikustas esmaspäeval järgmise aasta riigieelarve suuruse, mille tulude maht on 16,8 miljardit ja kulude maht 17,7 miljardit eurot, kirjutab ERR.

Järgmise aasta eelarvetulud kerkivad 15,6 miljardilt eurolt 16,8 miljardi euroni. Kulud kerkivad 16,8 miljardilt 17,7 miljardi euroni. Need kulud ei arvesta riigieelarve niinimetatud investeeringuid, mis sel aastal olid 756 miljonit eurot, aga tuleva aasta omi rahandusministeerium veel ei ütle.

«Eelarve kokkupanemine lõpuni just ministeeriumite vahel on käinud ja käib viimaste tundideni. Eelmisel nädalal me tegime ära n-ö poliitilised otsused, saime kokkuleppele ja sealt läks töö edasi ministeeriumite tehnilise tööga ja see on ka see, miks me ei ole saanud kõiki numbreid välja öelda,» rääkis rahandusminister Mart Võrklaev intervjuus ERRile.

Eelarve maht on Reformierakonna koalitsioonipartneritele teada, kuid eelarvet nad näinud pole, sõnas sotsiaaldemokraadist siseminister Lauri Läänemets ERRile.

«Ma saan aru, et täna õhtul me selle saame. Ja saame terve öö pingsalt lugeda ja homme siis valitsuses seda kõike arutada. Tegelikkuses koos veel niimoodi ei ole, et me valitsuse liikmed teaks selle kohta detailselt öelda,» ütles Läänemets.

Täispikka artiklit koos opositsiooni kommentaaridega saate lugeda ERRi portaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles