Hollandist tagasisaadetud Tallinki laev pandi teadmata ajaks Paljassaare sadamasse seisma

Copy
Tallinki kruiisilaev Romantika.
Tallinki kruiisilaev Romantika. Foto: EGERT KAMENIK / Scanpix

Tallink Grupi laev Romantika on pärast prahtimislepingu ennetähtaegset lõppemist seisnud Paljassaare sadamas ja ootab seal uusi otsuseid.

«Laeva tuleviku kohta praegu otsust pole,» ütles Tallink Grupi kommunikatsioonijuht Katri Link BNSile, lisades, et kui otsus tuleb, siis annab ettevõte sellest ka teada.

Tallink Grupp teatas 1. septembril börsile, et tütarettevõtte AS Tallink Latvija ja Holland Norway Lines BV vahel sõlmitud laeva Romantika prahtimisleping lõppes 1. septembril ennetähtaegselt.

4. septembril teatas Holland Norway Lines BV, et kohus kuulutas välja ettevõtte pankroti. Paar päeva varem oli Hollandi ettevõtte veebilehel teade, mille järgi sattusid nad makseraskustesse. Tallink Grupp praegu nõuete kohta kommentaari ei anna, kuna ettevõte alles tegeleb erinevate teemadega.

Läti lipu all seilav laev anti Holland Norway Lines BV-le üle 2022. aasta märtsis. Leping sõlmiti toona kolmeks aastaks, võimalusega prahilepingut täiendava aasta ja seejärel veel aasta võrra pikendada. Holland Norway Lines plaanis reisilaevaga sõita rahvusvahelistel laevaliinidel Norra ja Hollandi vahel.

Enne Covid-19 pandeemia puhkemist opereeris Romantika Riia–Stockholmi liinil. 2021. aastal oli laev lühiajaliselt prahitud ka Marokosse ning majutuslaevaks kliimakonverentsile COP26 Glasgows.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles