Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ebakindlus sunnib toidutööstust investeeringuid edasi lükkama

Copy
Toidutööstus
Toidutööstus Foto: Kristjan Teedema

Kauplustele, toitlustusettevõtetele ja -tööstustele tehnikat tarniva Dayton OÜ tegevjuhi Marko Sauemägi sõnul on mullu augustis 25 protsendiga haripunkti saavutanud inflatsioon ja kiiresti tõusnud intressimäärad sundinud kliente oma investeeringuid uutesse tehnilistesse lahendustesse edasi lükkama, mis omakorda on toonud kaasa hooldustööde mahu kasvu.

«Kuna inflatsioon on viinud müügimahud langusesse ja intressitõus muutnud laenamise oluliselt kallimaks, eelistatakse juba soetatud seadmeid kauem töös hoida ja väljavahetamise asemel remontida,» selgitas Sauemägi pressiteates.

Hoolimata ebakindlatest aegadest majanduses on toidupoodides maad võtmas uued trendid. «Järjest rohkem on poodides näha näiteks iseteenindusega valmistoidulette, sest inimesed soovivad oma lõunasöögi kiiresti ja ilma järjekorras seismata ise kokku panna,» märkis tegevjuht. Samuti on sagenev nähtus mahlapressid ja isegi ananassiviilutajaid, kus klient saab ennast ise teenindada.

Tagasi üles