Uuring: Venemaa-vastased sanktsioonid on sundinud Eesti väikefirmasid tegevusala vahetama

PM Majandus
Copy
Narvas on Eesti-Vene piiripunktis üles seatud loovutuskast, kuhu Venemaalt saabujad saavad visata agressioonisümboolika. Kes seda ei tee, saab edasi sõites piirivalvurite käest trahvi.
Narvas on Eesti-Vene piiripunktis üles seatud loovutuskast, kuhu Venemaalt saabujad saavad visata agressioonisümboolika. Kes seda ei tee, saab edasi sõites piirivalvurite käest trahvi. Foto: Ilja Smirnov

Venemaale kehtestatud sanktsioonid on sundinud Eesti väikefirmasid tegevussuundi ja -valdkondigi vahetama, viitab väikesi ja keskmisi ettevõtteid rahastava Finora Panga värske analüüs.

Finora Panga krediidijuhi Anoly Gildeni sõnul on samm-sammult kehtestatud sanktsioonid Venemaale sundinud märgatavat osa Eesti ettevõtlusest ümber orienteeruma.

«Mõjutatud pole üksnes Venemaal tegutsenud firmad, vaid ka nende partnerid ja tarnijad. Omajagu on räägitud käivete kukkumisest või vastupidi, suurfirmade hallis alas edasi tegutsemisest. Meid aga huvitas, kuidas on sanktsioonide ajal hakkama saanud enam kui 60 protsendile Eesti inimestele tööd pakkuvad väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted,» selgitas Gilden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles