AK Hiina valus vastulöök: elektriautode maailmavallutuses on sihikule võetud Euroopa (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Hiina elektriautode tootja BYD oli sel aastal rahvusvahelisel motomessil Münchenis esindatud sama suurelt kui Volkswagen Grupp. 
Hiina elektriautode tootja BYD oli sel aastal rahvusvahelisel motomessil Münchenis esindatud sama suurelt kui Volkswagen Grupp. Foto: Wolfgang Maria Weber/IMAGO/SCANPIX

Kui veel mõned aastad tagasi olid Hiinas toodetud autod pigem nišikaup, siis nüüd on nad koduturul muutunud domineerivaks ning hakanud vallutama ka maailma, välisturgudest on esimesena sihikule võetud Saksamaa ja Euroopa.

Müncheni iga-aastane motomess on üks tähtsamaid ettevõtlussündmusi Saksamaal. DW kirjutas, et septembri alguses toimunud messil esinesid Saksa autotootjad tavapärasest tagasihoidlikumalt ning muskleid näitasid hoopis Hiina autotootjaid.

Kui varasematel aastatel on Volkswagen Grupp hõlmanud terveid näitusehalle, siis sel aastal piirduti vaid 16 145 ruutmeetriga. Ehkki Volkswageni Hiina rivaali BYD ekspositsioon polnud suurem, olid selle ning teiste Hiina tootjate autod analüütikute meelest palju paremad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles