Ecosh Life juht: kui inimene teeb inspireerivat tööd, annab ta endast enam kui parima

Ecosh
Copy
Foto: Ecosh Life

Eesti esimese toidulisandeid valmistava ettevõtte Ecosh Life OÜ tugevused on ainulaadsus, kvaliteet ja kiire reageerimine turu nõudlustele ning trendidele. Aga mitte ainult – kõige olulisema osa edukusse annab pühendunud ja teadlik kollektiiv, keda osatakse Ecoshis kõrgelt hinnata.

«Hindame töötajate isiklikku arengut ja südamest tuleva kutse järgimist. Meie töötajad saavad teha tööd, mis neile kõige enam meeldib ja inspiratsiooni pakub ning läbi mille nad saavad tuua välja oma kõrgeima potentsiaali. Iga töötaja annab endast parima ja pisut enamgi,» tutvustab Ecosh Life tegevjuht Mario Pruul. Ettevõtte tegevusvaldkonnaks on vedelate ja pulbriliste toidulisandite, nagu probiootikumide, ensüümide, vitamiinide, taimsete pulbrite, õlide, mineraalainete tootmine ja müük.

Foto: Ecosh Life

Ecoshi eesmärk on püüelda kõrgeima kvaliteedi suunas kõiges ning seda nii suhtluses klientidega ja omavahel, tootmiskvaliteedi tõstmises ning süsteemi korrastamises, mida kinnitab ka ISO kvaliteedistandardi sertifikaat. Võib öelda, et Ecoshi tugevuseks on omanike kaasatus ja ühel lainel olek – ettevõttes pole ülemusi ja alluvaid, vaid üks suur üksteist hoidev ja armastav pere. Selleks, et ühendust luua ja seda hoida, alustatakse ettevõttes nädalat meditatiivse ühishäälestusega. Samuti on ettevõtte kultuuris onboarding'u ja offboarding'u osaks südamlik tseremoonia. Ka kallistamine on osa ettevõtte kultuurist.

Foto: Ecosh Life

Praegu on Ecoshil 27 lepingulist töötajat ja ligi 20 koostööpartnerit. Pruul nendib, et töötajate leidmine ei ole olnud keeruline, kuna Ecoshis on see «miski», mis inimesi kutsub. «See on ühtehoidmine, ausus, ehedus ja kõige loomine võimalikult heas tundes. Usume sügavalt armastava ja tähelepaneliku suhtumise jõusse, nii iseenda, kolleegi, kliendi kui ka kõigi teiste olendite suhtes meie planeedil. Meie ettevõtte DNA kannab endas rohelise ja sinakasrohelise maailmavaate aluseid, kus panustame inimsuhetesse, keskkonda ja hooliva kultuuri edendamisse.»

Foto: Ecosh Life

Kuidas Ecosh oma töötajaid motiveerib?

Ecoshis on hulk hüvesid tervise, enesearengu ja ettevõtte atmosfääri edendamiseks. Näiteks võib tuua hommikused joogatunnid – kuna Ecoshis töötab viis sertifitseeritud joogatreenerit, siis igal teisipäeva hommikul enne tööpäeva pakutakse meeskonnale virgutavat joogat või mõnda muud aktiivset kehapraktikat. Igal kolmandal teisipäeval on aga kõik oodatud südameringi, kus saab väljendada ausalt ja ehedalt südamel olevaid teemasid. Südamelt räägitud asjad loovad ühendavaid suhteid, mõnusa pingevaba tööruumi, toovad õnne ja rahulolutunnet, mis väljendub ka töös ja edus.

Foto: Ecosh Life

Ettevõte pakub töötajatele prillide, spordi, massaaži ja koolituste hüvitamist ning oma toodete soetamisele soodustusi. Nii tootmises kui ka kontoris on alati kättesaadavad värsked puuviljad – õunad, ploomid, pirnid, aprikoosid,viinamarjad. Ja olemas on raamatunurgake, kus saab endale laenutada meelepäraseid, peamiselt hariva sisuga, raamatuid.

Foto: Ecosh Life

Iga aasta septembris toimub aga Ecoshi ja Biotheka rahva ühine 3–4päevane väelaager, kus viljeletakse tervislikku elulaadi puhta toidu ja keha, hinge ning vaimu puhastavate tegevustega, luuakse ühendust ja peetakse mõttetalguid. Samuti käiakse vastavalt võimalustele kollektiivselt välisreisidel puhkamas.

Foto: Ecosh Life

Tegevjuht lisab, et ettevõtte juhtkonnale on olnud suureks inspiratsiooniks Alar Ojastu raamat «Ratsionaalne emotsionaalsus – tugevad tulemused pehmetest tegudest». «Tänu sellele raamatule oli meil kerge end ära tunda kui rohelise ja sinakasrohelise maailmavaatega ettevõttena. Raamatust leidsime uue ajastu juhtimisvõtteid, mis toetavad inimeste heaolu, väärtusi ja keskkonda, mis meiega resoneerus,» räägib ta. «Meie eesmärk pole vaid kasumlikkuse saavutamine, vaid pidevalt ühiskonna, keskkonna ja kultuuri kõrgemate eesmärkide poole liikumine. Kohtleme iga töötajat kui pereliiget ning ausus, austus ja toetus on meie igapäevased teejuhid. Klientidele pakume mitte lihtsalt äriteenust, vaid mõistmist, hoolimist, armastust.»

Foto: Ecosh Life

Ecosh koolitab ja usaldab oma inimesi. «Ja see töötab! Kõik võtavadki ise vastutuse, sest nad päriselt teavad, et protsessi sujuvus ja tulemus sõltub meist kõigist. Vastupidiselt ei toimi aga käskimine ja kontrollimine, mis võtab ära usalduse ja ise vastutada tahtmise. Usume, et organisatsioon toimib nagu üks suur organism, kus iga töötaja on nagu üks ühisesse eesmärki panustav rakk. Ja kui üks lüli ei toimi, organisatsioon ei toimi. Sama mõttemustrit laiendame ka kogu planeedi peale, mõistes, et kõik olendid moodustavad ühe terviksüsteemi, mille heaolu on omavahel seotud,» räägib Pruul. «Oleme Ecoshis pühendunud oma tööle, sest teame, et igapäevased tegevused ja otsused mõjutavad alati ka suuremat pilti. Ja siin ei nähta tööd lihtsalt tööna, vaid võimalusena olla osa suuremast tervikust ja panustada parema maailma loomisesse!»

Jätkusuutliku töökultuuri loomiseks

  1. Märka enda kõrval olevat töötajat. Uuri, kuidas ta ennast päriselt tunneb.
  2. Ava ennast, ole siiras ja ehe, see aitab ka teisel end avada.
  3. Võta vastutus oma mõtete, emotsioonide ja keha tervise eest.
  4. Ole avatud isiklikule arengule.
  5. Tõsta teadlikkust – paku alati väärtust.
  6. Keskendu lahendusele, mitte probleemile. Keskendu positiivsele, mitte negatiivsusele. Mõtle, mis on võimalik!
  7. Me kõik oleme seotud – kõik, mis teed teisele, teed tegelikult iseendale.
  8. Kallista, naerata, ole hooliv, sest see ühendab.

Tutvu ja registreeri end ettevõtlusnädalale ja vaata online-konverentsi 03.10.

Copy
Tagasi üles