Pangad pole nõus Eesti Panga kriitikaga (4)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Pangajuhid käisid peaministriga kohtumas Stenbockis. LHV Groupi juht Madis Toomsalu, Coop Panga juht Margus Rink ning SEB juht Allan Parik.
Pangajuhid käisid peaministriga kohtumas Stenbockis. LHV Groupi juht Madis Toomsalu, Coop Panga juht Margus Rink ning SEB juht Allan Parik. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Panga kriitikatulva alla langenud valitsuse ja pankade kokkulepe dividendidelt võetava maksu kohta ei sündinud nii vaikselt, nagu oleks võinud veel eile arvata.

2024. aastal pidi pankadelt ennustuse järgi laekuma 132 miljonit eurot avansilist tulumaksu. Kokkuleppe järgi tuleb 2024. aastal juurde 80 miljonit eurot ja 2025. aastal lisaks 40 miljonit eurot. Viis suuremat panka nõustusid koos selle aastaga maksma dividendidelt nelja aasta jooksul 781 miljonit eurot tulumaksu, saades vastutasuks kolmeks aastaks maksurahu.

Teisipäeval toimus pangajuhtide ning peaminister Kaja Kallase ja rahandusminister Mart Võrklaeva kohtumine, mille järel pidi peaminister jagama selle kohta ajakirjanikele kommentaare. Seda ei juhtunud. Küll aga kommenteeris toimunut üldsõnaliselt Swedbank Eesti ja ka Eesti Pangaliidu juht Olavi Lepp.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles