Mainor Ülemiste kasum esimesel poolaastal vähenes

BNS
Copy
Ülemiste City.
Ülemiste City. Foto: Taavi Sepp

Mainor Ülemiste AS-i konsolideeritud käive kasvas esimesel poolaastal eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 17,3 protsenti pea 8,9 miljoni euroni, ettevõtte puhaskasum langes aga 2022. aasta esimesel poolaastal teenitud 4,2 miljonilt eurolt 2,6 miljonile eurole.

2023. aasta esimesel poolaastal jätkas ettevõte Ülemiste City büroolinnaku arendamisega, sealhulgas uute hoonete ehitamise ja vanade renoveerimisega, pindade väljaüürimise ning üürnikele vajalike teenuste osutamise ja arendamisega, samuti uute kinnisvaraprojektide ettevalmistamisega, teatas Mainor Ülemiste börsile.

Näiteks on ehitamisel seitsmekorruseline Tervisemaja 2, mille valmistähtaeg on juuli 2024. Lisaks algas juunikuus rahvusvahelise hariduskompleksi ehitus, kus alustavad 2025. aasta alguses tööd Tallinna Rahvusvaheline Kool ning avatakse Ülemiste kogukonnahoone. Kokku investeeriti kuue kuuga hoonete ehitusse ja parendamisse 4,2 miljonit eurot.

Mainor Ülemiste AS-i kinnisvarainvesteeringute väärtus oli poolaasta lõpus ligi 200,9 miljonit eurot. Ettevõtte omakapital 30. juuni seisuga oli 157,2 miljonit eurot.

Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste käive oli mullu 16,2 miljonit eurot, 24 protsenti suurem kui 2021. aastal, ja puhaskasum 30,4 miljonit eurot, mis ületab eelmise aasta oma kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles