Uute sõiduautode müük kasvas jõudsalt

BNS
Copy
Elektriautode osakaal kõigist müüdud uutest sõiduautodest oli viiendik. Pilt illustratiivne.
Elektriautode osakaal kõigist müüdud uutest sõiduautodest oli viiendik. Pilt illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liidu (AMTEL) andmeil jätkus augustis Euroopa Liidu riikides uute sõiduautode turul kiire tõus,  elektriautode osakaal kasvas viiendikuni kogumüügist.

Euroopa Liidus müüdi augustis 787 626 uut sõiduautot, mis ületas möödunud aasta augustikuu müüginumbrit 21 protsenti. Kaheksa kuuga on klientidele üle antud üle 7 miljoni uue sõiduauto ehk 17,9 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Augustis oli elektriautode osakaal kõigist müüdud uutest sõiduautodest esimest korda enam kui viiendik, ulatudes 21 protsendini. Samuti kasvasid hübriidautode ja pistikhübriidide müüginumbrid, aga suurima osakaaluga on endiselt bensiinimootoriga autod, moodustades 32,7 protsenti.

Suurematest turgudest kasvas uute sõiduautode müük augustis kõige tempokamalt Saksamaal 37,3 protsenti ja Prantsusmaal 24,3 protsenti, kasvunumbrid olid kahekohalised ka Hispaanias 16 protsendi ja Itaalias 11,9 protsendiga.

Kolmest Balti riigist kasvas augustis uute sõiduautode müük enim Lätis 7,4 protsenti ja Eestis 2,3 protsenti, Leedus püsis müük mullusel tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles